Ajánlatkérés

octenisept® sebgél – egy termék, számos előny

2024. március 27.

Cikkünkben bemutatjuk a sokoldalú sebgélt!

Az octenisept® sebgél méltán keresett termék az egészségügyi intézményekben, hiszen tulajdonságai révén alkalmazható akut bőrsérülésekre, horzsolásokra, vágásokra, enyhe fokú égésekre (például onkológiai kezelés okozta égés, napégés), valamint viszketésre is.

Hogyan hat az octenisept® sebgél?

Ahhoz, hogy a frissen szerzett seb optimálisan gyógyuljon, elegendő nedvességre van szükség, hiszen a folyamat során a bőrsejteknek osztódniuk és vándorolniuk kell. Ez pedig leginkább nedves sebkörnyezetben lehetséges. Emellett a sérülést a fertőzésektől is óvni kell. Jó hír, hogy az octenisept® sebgél optimálisan nedvesen tartja a sebet és védőréteget képez a baktériumokkal szemben. Ez a védőréteg meggátolja, hogy a sebbe kórokozók jussanak, mivel ezeket a kórokozókat már a gélben hatástalanítja. Így az octenisept® sebgél véd a fertőzésektől és a gyulladásoktól, és segíti és gyorsítja a seb természetes gyógyulását.

Kórokozók inaktiválása

Az octenisept® sebgél már egy perc elteltével inaktiválja a kórokozókat. Ezt egy magas protein terhelés mellett végzett kvantitatív szuszpenziós teszt segítségével határozták meg (ún. “szennyezett körülmények” között). Az eredmények azt mutatták, hogy az octenisept® sebgélen belül a kórokozók inaktiválásához minden tesztelt organizmus esetében már 1 perc elegendő volt.*

sebgél2 (1).png

Az octenisept® sebgél szöveti tolerálhatósága és biokompatibilitása

Az octenisept® sebgél nem irritáló, nem szenzibilizáló, nem okoz szöveti toxicitást, nem akadályozza a granulációt vagy epithelizációt. Az oktenidin hatóanyag jó tolerálhatóságát hosszú távú klinikai tapasztalatok és tanulmányok támasztják alá krónikus sebek esetében is.

Egy sebgél, számos előny

Az octenisept® sebgél tehát nedvesíti és védi a sebet, elősegíti a gyógyulási folyamatot. Továbbá nem okoz égető érzést, nem irritál, nem tesz érzékennyé. Használata fájdalommentes, így bátran alkalmazható. Hűsítő hatása enyhíti az akut viszketést. A készítmény jódmentes, így jódérzékenyek is használhatják. Ráadásul színtelen és szagtalan, így nem kell amiatt aggódni, hogy foltot vagy szagnyomot hagy a ruhán.

Hogyan kell használni?

Fertőtlenítsük le a sebet octenisept® sebfertőtlenítővel (közvetlenül a sérülést követően), majd kenjük be a sebet egy vékony réteg sebgéllel. Ha szükséges, fedjük le kötszerrel vagy sebtapasszal. A seb teljes gyógyulásáig naponta 1-2 alkalommal alkalmazzuk a gélt. Fontos, hogy a gél tubusának hegyét - higiéniai okokból - ne érintsük a sebhez vagy más felülethez!

*Dr. P. Goroncy-Bermes – schülke R&D, Norderstedt, 2007.március 2.

Az octenisept® sebgél gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.