Ajánlatkérés

Defibrillátor: a készülék, amely segít, ha baj van

2023. szeptember 12.

A forgalmas területeken, ahol naponta számtalan ember megfordul, a kihelyezett defibrillátornak életmentő szerepe van szívmegállás esetén. A defibrillátor mindenhol segítséget nyújt: például kórházakban, magánklinikákban, rendelőkben, bevásárlóközpontokban, irodaházakban, oktatási – és közintézményekben, szállodákban, éttermekben, sportlétesítményekben. Az Allegro Kft. színvonalas defibrillátorokat kínál, cikkünkben ezeket is bemutatjuk.

Hogyan segít a defibrillátor?

Szívmegálláskor oxigénhiányos állapot keletkezik a szervezetben az összeomlott keringés miatt, mely során az agyszövet súlyosan károsodhat. A szívmegállás bekövetkezhet mindenféle előjel nélkül, vagy megelőzheti légszomj, mellkasi fájdalom, szapora szívverés. Az életmentéshez fontos a mihamarabbi beavatkozás, az újraélesztés megkezdése. A defibrillátor elektromos impulzus segítségével visszaállíthatja a szív normál ritmusát. Fontos, hogy mindig kövessük a készülék jelzéseit, utasításait, amíg a mentő meg nem érkezik!

Defibrillátorok szakmailag nem képzetteknek

A tömegek által látogatott helyeken fontos szempont, hogy a defibrillátorokat a szakmailag nem képzettek is tudják használni, ha valaki újraélesztésre szorul. Ennek a követelménynek megfelel a REANIBEX 100, mely egy hordozható, felhasználóbarát, automatizált külső defibrillátor. Ez a készülék képessé teszi a nem szakmabelieket arra, hogy gyors és hatékony elsősegélyt nyújtsanak a szívleállás áldozatainak, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Az intuitív grafikával, hangüzenetekkel ellátott eszköz használata során a felhasználót egyértelmű jelzésekkel vezeti végig az újraélesztési folyamaton.

defibrillátor.png

Defibrillátor szakmailag képzetteknek

Bizonyos készülékeket csak felkészült, szakmailag képzett személyek használhatnak. Hozzáértést követel meg például a REANIBEX 300 Manual defibrillátor alkalmazása. Ez a készülék hordozható, könnyű és kompakt, emellett minden olyan funkcióval rendelkezik, amely a szívleállási helyzetekre való reagáláshoz szükséges. Fontos tudni, hogy kézi módban a felhasználó vezérli a teljes defibrillálási eljárást, és a Reanibex 300 nem ad jelzést arról, hogy szükség van-e sokkolásra vagy sem. Tehát a kézi defibrillátor üzemmódot csak a megfelelően képzett személyek használhatják!

A REANIBEX 700 egy hordozható defibrillátor monitor, amelyet kifejezetten a kórházon kívüli és kórházi vészhelyzetekre fejlesztették ki. Képes az EKG-jel monitorozására, defibrillációra, non-invazív pacemaker terápia biztosítására, a vér oxigénszintjének és non-invazív vérnyomásának mérésére, mindezt egyetlen készülékben.

A REANIBEX 800 az egyetlen multi-paraméteres defibrillátor monitor a piacon, amely plug & play kialakítással rendelkezik. Négy üzemmód található rajta: monitor, kézi defibrillátor, AED és pacemaker.

Összességében a cikkünkben bemutatott defibrillátorok fontos életmentő eszközei lehetnek a különböző rendeltetésű, nagy forgalmú intézményeknek.

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.