Ajánlatkérés

Mozgás szabadsága, betegmozgatás komfortosan

2021. július 07.

A kórházi ellátás során a beteg állapotától függően jelentős figyelmet kell fordítani a megfelelő mozgatásra, szállításra, pozícióba helyezésre.

A kórházi ellátás során a beteg állapotától függően jelentős figyelmet kell fordítani a megfelelő mozgatásra, szállításra, pozícióba helyezésre. Különösen a sürgősségi eseteknél rendkívül fontos a betegek óvatos és precíz mozgatása, hiszen ekkor még a vizsgálatok előtt nem lehet pontos diagnózist adni a sérült állapotáról esetleges gerincsérülésről vagy belső vérzésről.

Megfelelő eszközök segítségével a betegek biztonságos szállítása, vizsgálatok közti mozgatása biztosítható. Sőt! Egyes termékek jelentős segítséget nyújtanak a mozgásszervi műtétek rehabilitációja során is.

Alábbi cikkünkben három olyan területet mutatunk be, melyeknél a betegmozgatás elkerülhetetlen, de megfelelő eszközzel egyszerűsíthető.

Hosszú távú gondozás – idősek otthona, intézményekben

Idősek otthonában, vagy olyan intézményekben, melyekben tartós ellátásra szoruló mozgásszervi betegek élik mindennapjaikat, alapvető fontosságú, hogy a biztonság és kényelem érzete jelen legyen. Függetlenül attól, hogy valaki bejár egy intézménybe, vagy ott él, fontos a kielégítő támogatás, hogy meg lehessen őrizni az egyének megfelelő életminőségét és funkcionális képességeit.

Az bentlakó intézmények nemcsak a lakók otthona, hanem a személyzet munkahelye is. Amikor a lakónak segítségre van szükségük a napi rutin elvégzéséhez, fontos, hogy a megfelelő felszerelés kéznél legyen. A betegszállító és emelő rendszerek beszerzése, megfelelő használata nem csak az idős emberek biztonságérzetét növeli, hanem a dolgozók napi feladatait is jelentősen megkönnyíti.

Műtői tér

A műtői környezetet gyakran a korlátozott hely és az előírásoknak megfelelő steril környezet jellemzi. Megszokott, hogy a műtők tele vannak különböző eszközökkel, így gyakran kevés hely marad a személyzet számára a beteg megfelelő felemeléséhez vagy szállításához. Túlsúlyos betegek esetében nem ritka, hogy négy vagy annál több ember segítsége szükséges a megfelelő és biztonságos betegmozgatáshoz. Ez azt is jelenti, hogy a betegemelő dolgozóknak kényelmetlen és ergonómiailag megterhelő helyzetben kell helyt állniuk. Mivel a műtéti betegek többnyire fájdalomcsillapítók vagy érzéstelenítők hatása alatt állnak, alig tudnak segíteni önmaguk felemelésében, áthelyezésében. A megfelelő betegmozgató rendszerek beszerzésével megoldható a betegek optimális mozgatása, ezáltal kényelmesebb munkavégzés biztosítható a dolgozók számára és biztonságosabb beavatkozást a betegnek.

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.