Ajánlatkérés

Intelligens kötszerek! Ez nem a jövő, hanem a jelen!

2020. március 31.

Megoldás a kényelmetlen műtét utáni időszak áthidalásában

A kialakult akut sebek, műtéti sebek vagy krónikus sebek esetén sebfertőtlenítés, sebtisztítás után a megfelelő kötszer használata is nagyon fontos a sebek gyors és fájdalommentes gyógyulásához. Ezért kiváló választás a modern, intelligens kötszerek, melyek speciális kialakításuknak köszönhetően segítik a sebgyógyulás folyamatát. A mai modern sebkezelés során már a száraz (hagyományos) kezelés helyett a nedves sebkezelés került előtérbe. Mivel bebizonyosodott, hogy a sebgyógyulást nagymértékben elősegíti a nedves környezet, mely során nem hagyjuk kiszáradni a sebet. Így ma már az optimális sebkezelést nedves körülmények között végzik. A sejtek könnyebben fejlődhetnek, szaporodhatnak, amellett, hogy a keletkező seb váladékot megfelelően elvezetik, összegyűjtik. Ez a fajta nedves sebkezelésben használják az úgynevezett intelligens kötszereket, mivel ezek a kötszerek megteremtik a váladék elvezetését és a nedves környezetet egyaránt.


Intelligens kötszerek előnyei


Az optimális kötszerek jellemzői, hogy segítik és gyorsítják a sebgyógyulást és a keletkező váladékot elvezetik, felszívják anélkül, hogy a sebbe tapadnának. Speciális sebekre (égés, krónikus sebek, fekélyekre stb.)

  • Felszívja és magában tartja a nedvességet, a keletkezett váladékot.
  • Minimalizálják a kötések cseréjének gyakoriságát.
  • Csökkentik a cserék során keletkező traumát, mivel csere esetén nem marad kötszer maradvány a sebben.
  • Nem tartalmaznak toxikus elemeket.
  • Speciális kialakításúak és anyagúak, így különböző sebekhez használhatók.
  • Nedves sebkörnyezetet teremtenek meg.
  • Kizárják a sebfertőzések gyakoriságát.
  • Megfelelő pH-t alakítanak ki a seb körül.


Intelligens kötszerek fajtái


  • Alignátok
  • Hidrokolloidok
  • Hidrogélek
  • Impregnáltak – ezüstion, aktív szén tartalmúak
  • Habkötszerek
  • Posztoperatív kötszerek
  • Tüll kötszerek


Alignátok:


alignát.png

Természetes algarostból készült kötszerek, melyek nagy nedvszívó képességűek és nagy mennyiségű váladékot képesek magukban tartani. Ezek az intelligens alignát kötszerek, nem ragadnak a sebbe és könnyen eltávolíthatók. Sok váladékot termelő sebekre, fekélyekre használják.

Alignát sebfedő kötszerek webáruházunkban.

Hidrokolloidok:


Hidrokolloid.png

A hidrokolloid kötszerek a nedves sebkezeléshez kiválóan használható intelligens kötszerek. Jó nedvszívó képességű, öntapadó kötszerek, melyek nem engedik kiszáradni a sebet. Gyorsítja a sebgyógyulást és több napig a seben tartható. Leginkább égések (másodfokú), felfekvések, krónikus sebek kezelésére használják.


Hidrogélek, hidrogél kötszerek


Hidrogél kötés.png

Hidrogél kötszerek jó nedvszívó képességűek, a seb környezetét nedvesen tartva, nem szárad ki, így a sebgyógyulás is gyorsabb. Fájdalomcsillapító hatású a gél hűtése révén. Másodfokú égéseknél, fekélyes sebeknél használják a legtöbbet. A sebek hidratálására, tisztítására alkalmasak, és habkötszerekkel együtt is alkalmazhatók.

Hidrogélek webáruházunk kínálatában.


Impregnált intelligens kötszerek


Az impregnált kötszerek aktív szénnel vagy ezüst ionokkal ellátott kötszerek, melyek fokozzák a sebgyógyulás eredményeit. Aktív szénnel impregnált kötszerek megkötik a fertőzést okozó baktériumokat és felszívják a keletkező nedvességet. Kiválóan tisztítják a sebeket. Fertőzött, bűzös krónikus sebek kezelésénél alkalmazzák.

Carbonet aktívszén kötszer.png Carbonet aktívszén kötszer

Ezüst ionos kötszerek a nanokristályos ezüstnek köszönhetően gyorsítják a sebgyógyulást, fertőtlenítő (antimikrobális) hatásának köszönhetően az akut fertőzött sebek és fertőzésre hajlamos sebek kezeléséhez használható. Alkalmazzák fekélyek, diabéteszes sebek, első és másodfokú égések kezeléséhez.

Acticoat antimikrobális intelligens kötszer.png Acticoat és Acticoat 7 antimikrobális kötszer.

Habkötszerek


Habkötszer.png

Az erősen váladékozó sebek kezelésére használható hidrofil nedvszívó poliuretán habból készült intelligens kötszerek. A habkötszerek számos formában és méretben megtalálhatók, ezért a nehezen kötözhető helyekre is ideálisak. A kötszerek kényelmesek, könnyen felhelyezhetők és eltávolíthatók, csökkentve a kötés cseréje során keletkező fájdalmat. A habkötszerek ezüst ion szövéssel is kaphatók, melyek az antimikrobális hatásúak egyben. Webáruházunkban számos változat megtalálható a habkötszerek kategóriában.


Posztoperatív kötszerek


Posztoperatív kötszer.png

Jó nedvszívó és tapadású kötszerek, műtét utáni sebekhez, poszt operatív és akut sebekhez, vágásokhoz, horzsolásokhoz. Légáteresztő képességüknek köszönhetően a sebek lélegezhetnek, viszont nem engedik be a szennyeződésket.

Webáruházunk választéka: Posztoperatív kötszerek.


Tüll kötszerek


Tüll kötszer.png

Parafinnal, kenőccsel bevont kötszerek, melyek minimálisra csökkentik a fájdalmat, nem vagy kevésbé tapadnak a sebekbe, de szabad váladék átjutást biztosítanak a másodlagos, nedvszívó kötésekbe. Leginkább nagy hámhiányos sebeknél alkalmazzák, mint például horzsolások, égési sebek, forrázások. Bőrátültetéseknél, plasztikai és kozmetikai sebészet során.

Webáruházunk választéka: Tüll kötszerek.


Webáruházunkban számos intelligens kötszert megtalál a Modern kötszerek kategóriában!

Elérhetők még műtéti csomagok, melyekben intelligens kötszereket talál: MediPAck webáruház

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.