Ajánlatkérés

A helyes kézfertőtlenítés fontossága

2020. március 19.

Járványok idején a helyes kézfertőtlenítés kiemelt fontosságú, mivel a baktériumok és vírusok 80%-a közvetlen érintkezéssel terjed.

Miért fontos a helyes kézfertőtlenítés?

Járványok idején a helyes kézfertőtlenítés kiemelt fontosságú, mivel a baktériumok és vírusok 80%-a közvetlen érintkezéssel terjed.

Először is fontos leszögezni, hogy 2 féle módon tehetjük kórokozóktól „mentessé” a kezünket. Az első a kézmosás, mely szappannal vagy folyékony szappannal történhet, a másik pedig a fertőtlenítés, melynek leggyakoribb módja az alkoholos, vagy alkoholmentes kézfertőtlenítő.

A kórházi ellátásban viszont a fertőtlenítés és a sterilizálás szükséges. A tárgyak és eszközök terén szükséges a sterilizálás, ez pedig az összes kórokozó maradéktalan elpusztítását jelenti. A kézmosás (ha nem fertőtlenítő tulajdonságú szappant használunk) nem öli meg a legtöbb kórokozót, csupán a vízzel együtt lemossa, illetve olyan szintre csökkenti azon életképességeit, mely esetén már nem túlzottan képesek fertőzésre. Ez normál, illetve otthoni körülmények között elegendő lehet, viszont a koronavírus-járvány miatt javallott ennél továbbmenni. Ha a vírus általi megfertőződésnek kizárását a lehető leginkább el szeretnénk kerülni, akkor a legjobb az, ha nem csak a kezeinket, de a lakásunkban található eszközeinket is (amit lehet) fertőtlenítjük. Kiváltképp azokat, amelyek hazaérkezésünk után, vagy kintlétünk alatt megfogunk.

A legjobb kézfertőtlenítési technika az, ha először jó alaposan megmossuk szappannal a kezeinket (érdemes a csukló környékét is), ha szárazra töröltük, alkoholos kézfertőtlenítő folyadékot vagy gélt alaposan szétkenünk a kezeinken. A körmeinkre, kézfejünkre, valamint a hüvelykujjunkra különös figyelmet fordítsunk, mivel ezek maradnak ki a leggyakrabban.

A helyes kézfertőtlenítés menete:

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.