Ajánlatkérés

Felkészülés a szülésre

2020. szeptember 14.

Egy új csemete jövetele mérföldkő az ember életében. A szülés élménye fontos esemény az anya, az apa és az újszülött életében. A szülésélmény döntő fontosságú lehet a család további életében, ezért is fontos, hogy a szülők tudatosan felkészüljenek erre a fontos eseményre.

Egy új csemete jövetele mérföldkő az ember életében. A szülés élménye fontos esemény az anya, az apa és az újszülött életében. A szülésélmény döntő fontosságú lehet a család további életében, ezért is fontos, hogy a szülők tudatosan felkészüljenek erre a fontos eseményre. Alábbi cikkünkben összeszedtünk néhány olyan tanácsot, melynek betartásával kellő képpen fel tudnak készülni a kismamák a szülésre, valamint plusz egy pontban összefoglaltuk, mit tehetünk a lehető leggyorsabb felépülés érdekében, ha császármetszéssel jött világra kisbabánk.

Életmód

Az első és legfontosabb dolog egy kisbaba érkezésének felkészülése során a megfelelő életmód kialakítása. Már a várandóság elején is sokat tehetnek a kismamák babájuk megfelelő fejlődéséért. Ebben az időszakban a dohányzást és az alkoholfogyasztást mellőzni kell. Fontos, hogy a megfelelő étkezésre kellő hangsúlyt fektessünk, illetve vitaminok szedésével is segíthetjük kisbabánk dinamikus fejlődését.

Terepszemle, információ, bizalom

Egy fontos esemény során a legjobb, ha előre tudjuk, hogy mire számíthatunk. Kik lesznek velünk a szülés során? Hol fog végbe menni a születés folyamata? Ezekre a kérdésekre már jóval a szülés előtt megkaphatjuk a választ. Megválaszthatjuk magunknak a szülészorvosunkat, szülésznőnket, aki végig kísér az egész kórházban töltött időszakon, illetve megválaszthatjuk a helyet, hol szeretnénk szülni. Ezeknek az információknak a birtokában, jóval könnyebb fejben felkészülni a szülés időszakára. Fontos, hogy olyan „csapatot” válasszunk magunk mellé, akikben meg tudunk bízni, hiszen az hatalmas erőt tud adni a szülés során.

Félelem, önbizalom

A félelem a szüléstől egy teljesen természetes dolog. Azonban, fontos az, hogy megfogalmazzuk magunknak, mitől is félünk pontosan és szembenézzünk azzal. Keresnünk kell a feldolgozás lehetőségét, hogy az esemény idejére már sokszor lejátszuk fejben a folyamatot. Bíznunk kell magunkban és a megérzéseinkben. Nincs két egyforma szülés, így fontos, hogy hallgassunk ösztöneinkre.

Türelem

A szülés folyamata pár órától kezdve eltarthat akár 48 óráig. Ez alatt az idő alatt a kismama végigmegy egy lelki és testi utazáson is. Fontos, hogy ne siettessük ezt a folyamatot, legyünk türelmesek. Minden akkor következik be amikor szervezetünk felkészült rá, és ne feledjük, a szakemberek akik körül vesznek bennünket pontosan tudják, hogy milyen helyzetben mit kell tenniük, hogy a kismama és az újszülött is gördülékenyen túl legyen a szülés folyamatán.

Felkészülés a szülés utánra

Habár a legtöbb pár már a szülés előtt berendezi a „babaszobát” és a kisszekrény is megtelik apró ruhákkal, fontos felkészülni egészségügyi szempontból egyaránt. A szülés utáni gyógyulási idő akár 6 hét is lehet, ugyan akkor mi is tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk. Használhatunk olyan kifejezetten akut sebekre kialakított kötszereket, melyek támogatják a sebek gyors összehúzódását. Ilyen például az Allegro Kft. által forgalmazott Smith&Nephew termékcsalád akut sebekre kialakított kötszerei. Illetve segíthetjük a gyógyulást olyan külsőleg alkalmazandó krémekkel, gélekkel, melyek hűsítik és gyorsítják a seb gyógyulását. A Schülke termékcsalád Octenisept sebgéle hatékony védőréteget képez a kórokozók ellen, így megóvja a sebet a fertőzésektől, elősegítve a természetes sebgyógyulást.

Mindezek mellett a legfontosabb, hogy a szülés utáni időszak a pihenésről, regenerálódásról és az összeszokásról szóljon.

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.