Ajánlatkérés

Automata kézfertőtlenítő otthonra? Mivel tud többet egy ilyen gép mint a sima szappanadagoló?

2020. március 23.

Az automata kézfertőtlenítő az egyik legstílusosabb és legkényelmesebb megoldás a kórokozók elpusztítására.

Manapság a kezek modern fertőtlenítése már nem csak a cégek és irodák számára elérhető és szükséges, hanem otthonunkban is. Természetesen a járvány miatti igény fokozatosan emelkedik az ilyen jellegű higiéniai eszközökre, de nem csak emiatt hasznos. Az alapos szappanos kézmosás ugyan eltávolítja a kórokozók jelentős részét, de sajnos a legtöbb szappan nem képes azok elpusztítására. A kézfertőtlenítő szerek viszont nem csak lemossák, hanem el is pusztítják a vírusokat is. A koronavírus a burkos vírusok családjába tartozik, amelyeknek az elpusztítása a felületeken (köztük a bőrön is), viszonylag könnyen véghezvihető. Többféle fertőtlenítési mód állhat rendelkezésre, de az egyik leghatékonyabb azon készülékek kategóriája, mely nem igényel manuális adagolást, hanem a gép érzékelve a kezet automatikusan adagolja a beletöltött kézfertőtlenítőt. Ez azért hasznos, mert semmilyen módon nem szükséges érintkeznünk az adagolóval. A legmodernebb készülékek már akkumulátorral és hálózati áramforrással is működtethetők, esetenként még az adagolási mennyiéget is megváltoztathatjuk.

Ha meg kell fognunk a fertőtlenítő készülék adagolókarját, amivel a fertőtlenítőt adagoljuk, az már sajnos egy elég komoly fertőzési rizikó is lehet, mivel előttünk jó pár ember érintkezhetett már a készülékkel ezért, ha ilyen eszközt használunk és nem automata szenzoros készüléket, igyekezzünk könyökkel működtetni.

Miért fontos otthon is a professzionális kézfertőtlenítés?

Példa, hogy ha valaki kontaktlencsét visel, az otthoni körülmények között is érdemes a lehető legtisztább kézzel szükséges a szemébe nyúlnia, mert sajnos léteznek baktériumok, amelyek sokkal ellenállóbbak a szappannal szemben. De ugyan ez igaz lehet akkor is, ha újszülött, vagy beteg, gyenge immunrendszerű családtag tartózkodik köreinkben.

Stílusos érintésmentes adagolóinkat megtekintheti ITT

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.