MÉZESKALÁCS TŰLEVÉL 1kg - 100% VALÓDI TŰLEVÉL - Erdő esszencia
Leírás
Tűlevelű méz 1000g
A mézet a méhek a fák levelein élősködő rovarok (levéltetvek vagy júniusi levéltetvek) váladékából nyerik ki. Váladékukat növényi nedvekkel keverik; a levéltetvek és a június a növényi nedvvel együtt felszívják a fehérjét és egyéb szükséges összetevőket, miközben cukrokat bocsátanak ki. Ez a méhek által összegyűjtött és besűrített váladék az erdei méz.
Lengyelországban kétféle mézzel találkozhatsz: lombhullató mézzel (általában hársfából, valamint juharfából, tölgyből, fűzfából származik) és tűlevelű mézzel (általában fenyőből, lucfenyőből, vörösfenyőből, fenyőből származik). A lombhullató méz színe sötétsárga, a tűlevelű lombhullató mézé pedig nagyon sötét (majdnem fekete), zöldes árnyalatú.
Miért érdemes megvenni a mézünket?
✅Természetes és valódi méz a Tűlevelű Csipkerózsika
✅Súly: 1KG nettó
✅ Szüret éve: 2024
✅ származási ország: Lengyel
✅ Csíkok állatorvos folyamatos felügyelete mellett
✅ Ha nálunk vásárol, azzal a célt szolgálja, hogy csökkentse a műanyagfogyasztást. Csomagjaink elkészítéséhez ökológiai kartondobozokat és kartontöltőket használunk, amelyek szilárd védelmet nyújtanak a küldeményednek szállítás közben.
A méz íze
A méz íze alapvetően különbözik a nektármézektől. Nem olyan édes, különösen a lombhullató méz. Kicsit kesernyés íze van, ami nem mindenkinek felel meg. Ízletesebbnek tűnik a tűlevelű méz, amely lágy és enyhén édeskés. Kellemes illata van, amely az erdőre és a gyantára asszociál.
A mézet érdemes megelőző és gyógyító céllal fogyasztani. A betegségek elleni védekezés és az immunitás erősítése érdekében naponta 1 evőkanál mézet kell fogyasztani (többet is lehet, ha a szervezet jól tolerálja). A mézet egy pohár melegben (nem forrón!) is feloldhatod! ) ital (gyógytea, tej, gyümölcslé). Érdemes helyettesíteni vele a cukrot a mindennapi étrendben.
Tűlevelű méz 815ml; 1000g
Minden egyes méztétel, mielőtt a befőttesüvegekbe kerülne, számos laboratóriumi vizsgálaton megy keresztül, amelyeket szakképzett szakemberek végeznek. Méhészeteink állandó állatorvosi felügyelet alatt állnak, és olyan üzemben vannak, amely a termékeket az egészségügyi szolgálat szigorú ellenőrzése mellett konfekcionálja. Ha nálunk vásárolsz, 100%-os minőség- és ízgaranciát kapsz!
A méz kristályosodása természetes folyamat, és a méz természetes eredetéről tanúskodik. A kristályosított méz visszavezethető a folyékonysághoz anélkül, hogy elveszítené tulajdonságait, és 40-42 fokra melegíti fel.
Hogyan ismerjük fel az igazi mézet? Íme néhány módszer:
✅Ellenőrizze a címkét: Győződjön meg róla, hogy a termék címkéjén csak egyetlen összetevő szerepel: a méz. Kerülje az olyan mézeket, amelyek adalékanyagokat, például szirupokat vagy édesítőszereket tartalmaznak.
✅Vizsgáld meg az állagot: Az igazi méz sűrű állagú és ragacsos tapintású. Ha a méz túl folyékony, vagy hígítottnak tűnik, az arra utalhat, hogy nem autentikus.
✅ Szín: A méz színe változhat attól függően, hogy milyen virágfajból származik, de általában aranybarna vagy világosbarna színről van szó. Kerülje a szokatlan vagy mesterséges színű mézeket.
✅Figyelj az ízekre: Az igazi méznek jellegzetes, gazdag íze van, amely a virágok típusától függően változhat. Enyhén virágos, édes vagy enyhén savanykás utóíze lehet. Kerülje a mesterséges ízű mézeket.
✅ Próbáld ki a kristályosodási tesztet: Az igazi méz idővel kristályosodik. Ha folyékony formában vásárol mézet, és észreveszi, hogy idővel elkezd kristályosodni, ez jó jele az eredetiségnek.
Néhány szöveg automatikusan lett lefordítva. Tudasd velünk, ha nyelvhelyességi hibát veszel észre!