Ajánlatkérés

BACTIGRAS◊ antiszeptikus géz kötszer

db
+ Ajánlatkéréshez adás
Kérdezzen szakértőnktől

klórhexidin-acetáttal impregnált antiszeptikus paraffin géz kötszer (steril)

A BACTIGRAS 0,5% klórhexidin-acetátot tartalmazó fehér, lágyparafinnal impregnált, nyitott szövésű géz kötszer, mely bizonyítottan antiszeptikus hatású és csökkenti a sebek kolonizációját in-vivo.

  • A klórhexidin igazoltan antiszeptikus hatású, aktív Gram-pozitív és Gram-negatív mikroorganizmusok széles köre, pl. az MRSA ellen is. (in-vitro és in-vivo)
  • Horzsolások esetén nem tapad a sebbe.
  • Nyitott szövésű anyagból készült, ami egyrészt lehetővé teszi a viszkózus váladék átjutását a másodlagos fedőkötésbe, másrészt egy darabban eltávolítható a sebből.
  • Akár négy napig a seben hagyható.

Indikáció: lokálisan alkalmazható fertőzés veszélynek kitett sebek vagy fertőzött sebek kezelésére – fertőzött sebek esetében szisztémás antibakteriális kezelés mellett. Alkalmas kisebb égések és forrázások, tépett sebek, horzsolások és egyéb bőrvesztéssel járó sérülések, valamint donor- és recipiens graft helyek fedésére.

Kontraindikáció: 

Ismert klórhexidin-érzékenység esetén nem javasolt a használata. Ne használja együttesen szappanokkal, oxidáló hatású sebtisztítókkal (pl. hidrogén peroxid), valamint jódtartalmú oldatokkal.

Méretekkel és rendeléssel kapcsolatos információért kérjük keresse Vevőszolgálatunkat.

További termékek

Minden jog fenntartva 2023

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.