Ajánlatkérés

Negatív nyomásos sebkezelő rendszerek

2021. május 18.

A dinamikusan fejlődő orvostudományban a negatív nyomásos-sebkezelés a legújabb innovációk közé tartozik, mivel hatékonyan elősegíti a nehezen kezelhető krónikus sebek gyógyulását.

A dinamikusan fejlődő orvostudományban a negatív nyomásos-sebkezelés a legújabb innovációk közé tartozik, mivel hatékonyan elősegíti a nehezen kezelhető krónikus sebek gyógyulását. A terápia lényege, hogy gyengén vagy közepesen váladékozó sebből, az eszköz eltávolítja a váladékot és az egyéb fertőző anyagokat, ezáltal csökkentve a seb bakteriális terhelését és elősegítve a sebgyógyulást. A terápia célja a sarjszövet stimulálása, a sebalap vérellátásának javítása, sebkondicionálás és tisztítás, seb ödéma csökkentése, méreganyagok eltávolítása és kórokozók csíraszámának csökkentése.

Hazánkban a lakosság 5-10 százalékának van valamilyen krónikus eredetű sebe, ezen belül a diabéteszes betegek fokozott kockázatnak vannak kitéve, mivel az ő esetükben igen magas a lábszárfekély kialakulásának a kockázata. A nem baleset eredetű alsó végtagok amputációja közel 50%-ban diabéteszes láb probléma miatt történik. A begyógyulást követő öt évben, amennyiben nem jól kezelik őket, a krónikus sebek kiújulásának rátája 50-70%.*

Alábbi cikkünkben bemutatjuk az Allegro Kft. által forgalmazott negatív nyomású sebkezelő rendszereket. Az alábbi rendszerek komplett megoldást nyújtanak azok számára, akik otthon, nyugodt körülmények között szeretnének megfelelően gyógyulni.

PICO 7 – Vákuumterápia az otthon kényelmében - észrevétlenül

Egyszerhasználatos, a beteg mobilitását elősegítő vákuum terápiás sebkezelő rendszer AIRLOCK◊ technológiával, mely biztosítja a nyomás egyenletes eloszlását a sebágyon és a sebkörnyéken.

A PICO◊ 7 készülék negatív nyomást hoz létre és a korszerű kötszer segítségével lehetővé teszi a váladék hatékony kezelését nagyméretű tartály alkalmazása nélkül. A készülék olyan betegek számára javasolt, akiknek kedvező a negatív nyomásos terápia azáltal, hogy a gyengén vagy közepesen váladékozó sebből eltávolítja a váladékot és a fertőző anyagokat, elősegítve ezáltal a seb gyógyulását. A kötszer speciális felépítésének köszönhetően a sebváladék 80%-a elpárolog, a fennmaradó 20%-ot megköti az abszorbens réteg. A tartálymentes kivitelnek és az övre csatolhatóságnak köszönhetően nem korlátozza a beteg mozgását, aki folytathatja mindennapi életvitelét, miközben költséghatékony kezelésben részesül. A PICO 7 rendszere a krónikus sebek kezelésén túl megoldást jelenthet a zárt műtéti sebek esetén előforduló műtéti sebfertőzések megelőzésére is!

PICO 14 – A mély sebekhez IS!

A PICO 14 rendszer ugyanazt az innovatív technológiát használja, mint a PICO 7, a következő jellemzőkkel:

A PICO 14 alkalmas mély sebek kezelésére is speciális sebkitöltő alkalmazása mellett. A készülék használatának időtartama legfeljebb 14 nap – a kötszert váladékozás függvényében kell cserélni. A rendszer segíthet a seb összehúzódásában mély, nyílt sebeknél. Elősegíti a granulációs szövet fejlődését a sebzárás megkönnyítése érdekében. A korszerű kötszer segítségével lehetővé válik a váladék hatékony kezelése nagyméretű tartály alkalmazása nélkül és így nem korlátozza a beteg mozgását, aki folytathatja mindennapi életvitelét, miközben költséghatékony kezelésben részesül. A PICO rendszerek az ACTICOAT FLEX3 kötszer alkalmazásával kombinálva fertőzés jelei és tünetei esetén is használhatóak.

RENASYS TOUCH – erőteljes, egyszerűen használható vákuumterápiás eszköz

Egészségügyi intézményekben és otthonápolásban egyaránt alkalmazható akut és krónikus sebek széles körére - klinikailag igazoltan hatékony terápiás eszköz.

A RENASYS TOUCH intuitív, felhasználóbarát érintőképernyővel van ellátva. Lehetővé teszi a betegre szabott egyéni terápiát. A termék innovatív kialakításának köszönhetően csendesen működik, kicsi és könnyen hordozható.

A PICO és RENASYS TOUCH eszközök orvostechnikai eszközök – felhelyezésükhöz kérje egészségügyi szakember segítségét. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


*Forrás:http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/negativnyomas_terapia__innovacio_a_sebkezelesben

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.