Ajánlatkérés

Higiénia a fogászati rendelőkben

2022. február 03.

Legyen szó magán vagy állami fogászati rendelőkről, egy biztos: napi szinten számos ember megfordul bennük, ezért különösen fontos a kellő higiénia fenntartása - mind a vizsgálóban, mind a várótermekben. Az Allegro Kft. készséggel segít Önnek a tiszta és baktériummentes környezet megteremtésében. Prémium minőségű termékeink nem okoznak Önnek csalódást. Cikkünkben ezen termékeinket mutatjuk be.

Kézfertőtlenítés

Az első lépés a megfelelő higiénia fenntartásában az, hogy minél kevesebb baktérium kerüljön be ezekbe a helységekbe, ezért különösen fontos, hogy a beérkező betegek fertőtlenítsék a kezüket belépéskor. Erre kínál megoldást a Steripower érintésmentes kézfertőtlenítő készülék. Gyors és megbízható fertőtlenítés, tartós és biztonságos működés jellemzi ezt a terméket. Az adagolót érdemes olyan helyre elhelyezni, ahol a sok ember megfordul. Ha az ajtónál minden belépő ügyfél használja, jelentősen csökken a fertőzés kockázata.

A mellékhelységekben, illetve a vizsgálóban is elengedhetetlen a megfelelő fertőtlenítő/szappan adagoló kihelyezése. Az SM 2 Universal falra szerelhető adagoló kényelmes és higiénikus megoldást biztosít a kezek alapos megtisztítására. A hosszú kar lenyomását a könyökünkkel végezzük el, ezzel is megelőzve a baktériumok készülékre kerülését.

Milyen szerekkel érdemes feltölteni az említett két adagolót? A kézmosás elengedhetetlen kelléke az S&M Washlotion, ami friss és kellemes illatú, ugyanakkor kíméletlen a baktériumokkal szemben. (SM 2 Universal adagolóba) A kézfertőtlenítésről a Desderman Pure gondoskodik, mely rendkívül széles hatásspektrummal rendelkezik, ugyanakkor visszazsírozó hatásának köszönhetően kíméli a bőrt. Ezt a terméket a Steripower adagolóba érdemes behelyezni.

Felületfertőtlenítés

Mivel a fogászati rendelőkben fogászati kezeléseket, műtéteket, vizsgálatokat végeznek, minden felületet fertőtleníteni kell a padlótól a mennyezetig. Az eszközökről nem is beszélve, melyek nap mint nap számos vendég szájával találkoznak, ezzel rendkívül nagy baktériumforrást okozva. Milyen termékeket ajánlunk? Olvassa tovább cikkünket!

Felületfertőtlenítés kisebb felületekre:

A kisebb felületek legegyszerűbb tisztítási módja, ha fertőtlenítőkendőt használunk. A kendők könnyen felhasználhatók, nem kell hozzájuk semmilyen papírtörlő, ugyanakkor rendkívül hatásosak.

A Mikrozid Sensitive Wipes alkoholmentes fertőtlenítőkendő, így használatával gyorsan és egyszerűen fertőtleníthetők az alkoholérzékeny felületek, pl: eszközök, műszerek.

A Mikrozid Universal Wipes rendkívül anyagbarát, ennek ellenére kiválóan tisztít. Fertőtleníthetjük vele a műszerek/gépek képernyőjét, illetve a bőrfelületeket is, mint például a vizsgálószék ülése.

Minden más felület (pult, műszerek oldala stb.) fertőtlenítésére a Mikrozid PAA Wipes nyújt gyors és praktikus megoldást. Ez a termék rendkívül magas fokú fertőtlenítőképességgel bír, ami a perecetsav tartalmának köszönhető. Mivel ez egy kíméletlen fertőtlenítő kendő, óvjuk kezeinket kesztyűvel a használat közben.

Felületfertőtlenítés nagy felületekre:

A nagyobb felületekre, mint például a csempék, padlók stb. a Terralin protect nyújt hatékony megoldást. Ez a fertőtlenítő tökéletes választás minden szempontból: kellemes és friss illatot biztosít, nem kell tartania a szúrós klórszagtól, ugyanakkor baktérium és vírusmentes környezetet teremt csupán 15 perc alatt.

Eszközfertőtlenítés kíméletesen, de hatékonyan

A hatékony eszközfertőtlenítésnek 3 módja van. Használhatunk autoklávot, ami gyors megoldást nyújt. Használhatunk ultrahangos mosót vagy áztatókádat. Szerencsére az Allegro Kft. összeválogatta Önnek a piacon fellelhető legmegbízhatóbb termékeket.

Autokláv:

A Midmark Speedy B6 autokláv gyors megoldás az eszközök sürgős fertőtlenítésére. A termék 6 literes kapacitással segíti Önt a gyors és hatékony munkában.

A B18 asztali autokláv nagyobb kapacitással több terméket tud sterilizálni. Előre beprogramozott választható ciklussal végzi el a fertőtlenítést, melyek az integrált nyomtatónak köszönhetően nyomon követhetőek.

Ultrahangos mosó**:Az Elmasonic MED ultrahangos mosó 37 kHz ultrahangos frekvenciával és 5 féle tetszőleges móddal biztosítja az eszközök sterilizálását. A tisztítási idő 1 perc és 6 óra között állítható, igény szerint. Az Elmasonic MED hűséges társa lehet, amennyiben gyors és hatékony sterilizálást szeretne elvégezni.

Az eszközök sterilizálásának hagyományos módja az áztatókádak használata. A schülke 4 féle méretben kapható áztatókádja (3, 5, 10, 30l) PVC-ből készült, a lehető legjobb anyagösszeférhetőség érdekében. (aldehid, fenol és kvaterner bázisú fertőtlenítőkkel is elbír)

Levegőfertőtlenítés

A várótermek és vizsgálók levegőjének fertőtlenítéséről a SPECTRA UV fénnyel működő levegőfertőtlenítői gondoskodhatnak. Egy korábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk ezen termékeinket.

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését keressen fel bennünket, kollegáink készséggel segítenek Önnek a megfelelő eszközök beszerzésében! (info@allegro.hu)

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.