Ajánlatkérés

Elkezdődik az oktatás, fontos a megfelelő kézfertőtlenítés

2020. szeptember 03.

Habár a mai pandémia okozta kesze-kusza helyzetben sok rendkívüli óvintézkedéssel találkozunk, egy biztos, idén is eljött szeptember 1-je és elindult az oktatás. Azonban egy dologra az eddigi évektől eltérően különös figyelmet kell szentelnünk, ez pedig nem más, mint a higiénia.

Habár a mai pandémia okozta kesze-kusza helyzetben sok rendkívüli óvintézkedéssel találkozunk, egy biztos, idén is eljött szeptember 1-je és elindult az oktatás. Azonban egy dologra az eddigi évektől eltérően különös figyelmet kell szentelnünk, ez pedig nem más, mint a higiénia.

Nem is gondolnánk, hogy mennyi szennyeződés tapadhat meg egy átlagos hétköznap során a tenyerünkön. Minden kilincsfogás, kapaszkodás a buszon, sőt minden alkalom amikor megfogjuk a mobiltelefonunkat baktériumok és vírusok százainak kínálunk fel új felületet, ahonnan fertőzhetnek és tovább terjedhetnek. A különböző intézményekben, melyekben számtalan ember fordul meg jelentős figyelmet kell fordítanunk a megfelelő kézfertőtlenítésre.

Ugyan 2020-ban a koronavírus terjedésének növekvő tendenciáját mellőzve engedélyezték a gólyatáborok megtartását, egyre több intézmény mondja le az efféle eseményeket. A legtöbb egyetem az alapszakos hallgatóinak még megtartotta ezt a különleges eseményt, viszont mivel több alkalommal felütötte fejét a koronavírus a táborokban, a legtöbb mesterszakos gólyatábort lemondták, ezzel próbálva megakadályozni az esetleges gócpontok kialakulását. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ehhez hasonló eseményeken különös figyelmet kell szentelnünk a kézmosásra, fertőtlenítésre és maszk viselésre.

A KSH adatai alapján 2019-ben több mint 1,5 millió gyermek és középkorú vett részt valamilyen oktatási képzés nappali tagozatán, és ez még csak a tanulók létszáma. Ha a dolgozókat is belevennénk ebbe az adatba még sokkal több emberrel bővülne azoknak a személyeknek a létszáma, akik nap mint nap olyan oktatási intézményekbe mennek be, ahol esélyt adnak arra, hogy a baktériumok és a vírusok megtapadjanak a tenyerén. Számos dolgot tehetünk ezekben az intézményekben, hogy jelentősen csökkentsük a vírusok és a baktériumok terjedésének kockázatát. Gondoljunk bele, ha csak minden oktatási intézmény tanulójának/dolgozójának fele, a belépés során fertőtlenítené a kezét, máris felére csökkenne annak az esélye, hogy a tenyerükön lévő vírusok tovább terjedjenek.

A Steripower permetes kézfertőtlenítő készülékei hatékony és gazdaságos megoldást nyújthatnak arra, hogy egy mozdulattal máris többet tehessenek a diákok és az intézményben dolgozók önmagunk és mások megvédése érdekében.

Steripower készülékek elérhetők: ITT

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.