Kategóriák

Jelenleg itt van Kötszerek és sebkezelés eszközei - Smith & Nephew

Vissza...
Alginátok és hidrofíber kötszerek
Antimikrobiális kötszerek
Egyéb termékek
Habkötszerek
Hidrogélek
Hidrosebészeti rendszer
Kanülrögzítők
Kötésrögzítő filmkötszerek
Műtéti fólia
Műtéti sebzárás
Negatív nyomásos sebkezelő rendszer / vákuum terápia
Poszt-operatív kötszerek
Tüll kötszerek

Secura

Secura leírása

Termékleírás
A SECURA™ NO-STING BARRIER FILM egy steril, folyékony filmképző anyag, amely nem irritáló, gyorsan száradó oldószert tartalmaz. A SECURA NO-STING BARRIER FILM segít megvédeni akár az ép akár a sérült bőrfelületet a vizelet- vagy székletvisszatartási problémából adódó, avagy emésztőnedvek, sebváladékok, ragasztóanyagok és súrlódások okozta irritációtól. Ép vagy sérült bőrfelülten történő alkalmazásakor egy vékony védőfilmet képez pl. drainek illetve külső katéterek csatlakozásánál, sztóma környező bőrfelületén vagy sebtapaszok alatt. A film átlátszó és könnyen átereszti a levegőt valamint a párát.


Összetevők
Hexametildisiloxan, akrylatkopolymer


Felhasználás
A SECURA NO-STING BARRIER FILM egy olyan folyadék, amely megszilárdulva vékony filmbevonatot képez és akár ép akár sérült bőrfelületen alkalmazva hosszantartó vízhatlan védőrétegként szolgál a bőrfelület és a különböző testnedvek között pl. vizeletvisszatartási probléma esetén, sztóma környékén, dréncsövek vagy külső katéterek alkalmazása során, illetve a ragasztószalagok és a bőrfelület között. A SECURA NO STING BARRIER FILM a sarkon, könyökön vagy más olyan testrészen is használható, ahol fennáll a veszély, hogy a külső felülettel, mint pl. ágyneművel vagy matraccal való súrlódás következtében a bőr kisebesedik. A termék felnőttek, gyermekek és egy hónapos kort meghaladó nem koraszülött csecsemők esetében használható.


Óvintézkedések
1. Amennyiben bármilyen irritáció (kipirosodás, gyulladás) vagy érzékenység (allergiás reakció) lép fel, azonnal hagyja abba a szer használatát és konzultáljon egészségügyi szakemberrel.
2. Ne használja olyan betegnél, akiről ismert, hogy bármelyik összetevőre allergiás.
3. Nem ajánlott a terméket érzékeny területeken, mint pl. arc területén, szem környékén alkalmazni, a mégis szükséges, akkor kizárólag egészségügyi szakember felügyelete mellett használja. Amennyibe véletlenül a szembe kerülne, bő vízzel öblítse ki.
4. Ne alkalmazza fertőzött bőrfelületen.
5. A spré tartalma az első használatig steril.

 

Figyelmeztetés
A SECURA NO-STING BARRIER FILM gyúlékony, jól szellőző helységben használja. Kerülje a nyílt láng és más tűzforrások használatát a közelben. Gyermekek elől elzárva tartandó. Csak külsőleg használandó