Ajánlatkérés

Tetoválás kezelése

2020. október 12.

Mi is történik bőrünkkel egy tetoválás elkészítése során? Mit tehetünk a lehető leggyorsabb gyógyulás érdekében? Cikkünkben igyekszünk számos kérdést megválaszolni.

Számos ember dönt úgy, hogy szeretne a bőrén viselni egy számára kedves szimbólumot, esetleg egy szívhez szóló idézetet. Napjainkban a tetováló szalonok száma nő, sok ember dönt úgy, hogy készíttet tetoválást.

Na de mi is történik bőrünkkel egy tetoválás elkészítése során? Mit tehetünk a lehető leggyorsabb gyógyulás érdekében? Cikkünkben igyekszünk számos kérdést megválaszolni ezzel a témakörrel kapcsolatban.

Történelemben

Manapság egy hétköznapi ember azt gondolná, hogy a tetoválás a modern ember találmánya, pedig ez korán sincs így. A kutatások alapján elmondhatjuk, hogy a tetoválás a legősibb művészeti formák közé tartozik. A legrégebbi tetoválást, amelyet felleltek, azt az 1991-ben Olaszország és Ausztria határán fekvő Ötz-völgyi Alpokban megtalált Ötzi, másnéven a jégember viselte. Ötzi körülbelül 5300 éve élt, és egy érdekes keresztekből és vonalakból álló mintát viselt magán. De ezen az eseten kívül még számos törzsnél, kultúránál fellelhetjük ezt a művészeti ágat. (Pl: Egyiptomi kultúra) Afelől azonban nincs kétség, hogy manapság jóval higiénikusabban és precízebben végzik a tetoválás folyamatát.

Tetoválás menete

Miután eldöntöttük, hogy mit is szeretnénk magunkra tetováltatni, bejelentkezhetünk egy szalonba. Fontos, hogy utánanézzünk, hogy megfelelő tetoválómestert válasszunk a mű elkészítéséhez. Erre már megfelelő megoldást nyújt az internet, hiszen bárki írhat véleményt az adott művészről, illetve megtalálhatjuk azok eddigi munkáit.

Ha elérkezett a nagy nap és már a tetoválószékben ülünk, elsőként a fertőtlenítéssel kezdik a folyamatot, majd elkezdődhet maga a festékbevitele a bőrünk alá. A megfelelő szalonokban kellő figyelmet fordítanak a festék minőségére, hiszen ez rendkívül fontos egészségügy és tartóssági szempontból. Egy tetoválás elkészítése eltarthat 10 perctől akár hónapokig. Persze utóbbi esetben többször kell az egyénnek visszamennie, illetve erre a nagyobb méretű alkotásoknál kerül sor. Miután elkészült a mestermű a tetováló művész lefertőtleníti a területet és utókezelő krémmel bekeni, majd befóliázza.

Gyógyulás

A tetoválás teljes gyógyulási ideje körülbelül 6 hét. Ez alatt az időszak alatt fontos, hogy gondosan csináljuk a gyógyuláshoz szükséges utókezelést. Amihez szükségünk lesz az alábbi termékekre:

A tetovált bőrfelület gyógyulásában az első három nap rendkívül fontos. Elsőként, a szalonban felkerült fóliát el kell távolítani, majd seblemosó oldattal gyengéden leöblíteni. Erre megfelelő lehet az Octenilin seböblítő oldat. Miután megszáradt a felület, be kell kenni a területet regeneráló krémmel, például Octenicare-el. Miután a krémezés megtörtént új fóliát kell tenni a tetoválásra, majd ezt alaposan rögzíteni,. A felületet 3-4 óránként újra kell fóliázni.

Három nap elteltével a kezelést folytatni kell a fóliázás elhagyásával. A gyógyulás tizedik napján elhagyhatjuk a kezelést, de célszerű továbbra is hidratáló, nyugató hatású regeneráló krémmel ápolni a területet.

A gyógyulási időszakban nem érheti a tetovált területet víz, se közvetlen napsugárzás, ezért érdemes nem nyáron megcsináltatni a mesterművet a bőrünkre.

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.