Ajánlatkérés

Mik a legfertőzőbb otthoni felületek?

2020. március 25.

Otthununkban is kiemelten fontos a higiénikus környezet.

A koronavírus ( COVID-19) a burkos vírusok családjába tartozik. A burkos vírusok viszonylag könnyen elpusztíthatók fertőtlenítéssel, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem ellenállóak. A koronavírus egyes felületeken akár több napig is életképes maradhat. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a személyes higiénia mellett az otthonunkban lévő legfertőzőbbnek vélt felületeket is rendszeresen fertőtlenítsük.

Erre kiváló megoldást nyújthat például a Mikrozid Universal törlőkendő. Kapható alkoholos, és alkoholmentes változatban is, ha erre érzékeny felületen használnánk. Otthoni és orvosi felületfertőtlenítő szerek webáruházunk kínálatában.


Legfertőzőbb felületek otthon:


A fertőzésre leginkább esélyes felületek otthonainkban azok a felületek, melyeket hazaérve legelőször megfogunk vagy utcán, bevásárlásnál, munkában használunk. Ilyenek a kilincsek, azok a felületek, ahova a pénzt vagy kulcsokat rakjuk, és a mosdó és környéke, illetve, a pénztárca, a telefonunk és a kulcsaink.

Ezeket a felületeket érdemes a leggyakrabban áttörölni fertőtlenítő kendővel:

  • kilincsek,
  • kulcsok,
  • pénztárca,
  • bevásárlószatyor,
  • mobiltelefon,
  • mosdó és környéke,
  • cipősszekrény foggantyúk
  • fogas
  • stb.

Gondoljuk végig, mikor hazaérünk, hogy mi az amit megfogtunk, míg levetkőztünk, kipakultunk vagy kezetmostunk. Tervezzük meg előre a folyamatot, hogy minél kevesebb tárgyat, felületet érintsünk meg. Fontos tudnunk, ha gumikesztyűben voltunk vásárolni, akkor is legyünk körültekintőek hazaérkezésnél, mert bár kezünket megvédtük, de a kesztyű felületén lévő szennyeződéseket továbbvihetjük a felületekre. A Mikrozid törlőkendő a kesztyű áttörlésére, fertőtlenítésére is alkalmas, így ezzel kezdjük a felületfertőtlenítést hazaérkezéskor.


Meddig fertőz a koronavírus a különböző felületeken?


Amerikai kutatók kimutatták, hogy a koronavírus a kartondobozon akár 24 óráig, a műanyagon és a rozsdamentes acélon rosszabb esetben előfordulhat, hogy 2-3 napig is fertőzhet. A levegőben valószínűleg csak 2-3 óráig. Ugyan a kimutatások eredményeivel kapcsolatban sok kutató nem értett egyet, az biztos, hogy a felületekről is elkaphatjuk a különböző vírusokat, fertőzéseket. Ezért kiemelten fontos, hogy a környezetünkben előforduló felületeket rendszeresen fertőtlenítsük, ne nyúljunk az arcunkhoz, csak ha már mindent tisztába tettünk!

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.