A KÉZFERTŐTLENÍTÉS FONTOSSÁGA

2020. február 08.

A kézmosás utáni kézfertőtlenítés az egyik leghasznosabb védekezés a járványok idején. Mivel a kezeinket mindenhol használjuk, a baktériumok és a vírusok jó eséllyel megtapadnak tenyereinken, ujjainkon, ezért nagyon hasznos, ha tisztában vagyunk miként tartsuk kezeinket tisztán.

Manapság sajnos sokan lebecsülik a kézfertőtlenítés és kézmosás jelentőségét, pedig nagyon is hasznos dolog. Ha az utcán vagy a munkahelyünkön vagyunk, más emberek közé kerülünk. Ha megfogunk egy kilincset, a buszon a kapaszkodót, vagy fizetünk, egészen biztosan pillanatok alatt baktériumoktól és vírusoktól válik szennyezetté a kezünk. Ezért a saját és környezetünk higiéniája szempontjából kiemelten fontos, hogy rendszeresen igyekezzünk tisztán tartani kezeinket is. Sokan letudják azzal, hogy ha hazaérnek kezet mosnak szappannal, de fontos tudni, hogy ez még nem nyújt biztos védelmet a kórokozók ellen. Emiatt célszerű beszerezni egy kézfertőtlenítőt, mely segít a kórokozók elpusztításában.

Ám ezt ne a legolcsóbb termékektől várjuk. A minőségibb termékek sokkal biztosabb védelmet nyújtanak, amellett, hogy a drágább termékek között kapni olyat is, mely hidratálja a bőrünket. Ez rendkívül fontos, ha gyakran fertőtlenítjük kezeinket. További fontos dolog, hogy alkoholos fertőtlenítőt csak száraz kezeken használjunk, mivel az alkohol nagyon könnyen dehidratálhatja kezünket. Nagyon fontos az is, hogy olyan helyekre is jutassuk el a szert kezeinken, melyeket hajlamosak vagyunk kihagyni, pl.: hüvelykujj külső felülete, körmök.

C5lKGEqItfiz4SZ8Ed8REhPCaSvCWax1lsF22gn1.png

Narancssárgával jelölve a gyakran elhanyagolt-, kékkel a kevésbé elhanyagolt-, szürkével pedig a ritkán elhanyagolt területek kézfertőtlenítés után.

Abban az esetben, ha a lehető legsterilebb kezeket kell biztosítanunk fontos, hogy ne olyan terméket válasszunk, mely „csak” a baktériumok 99%-át pusztítja el, hanem lehetőség szerint maximálisan garantálja a fertőzésmentes bőrt.

Persze előfordulhatnak szituációk, mikor nem tudunk teljes mértékben eleget tenni a higiéniai szempontoknak, de egy kisebb flakonos 50, vagy 100ml-es űrtartalmú kézfertőtlenítő is sokat jelenthet.

sv3IISIdPBSzWvEfR1jL8MPcGV0qyrQtyFsmjM1v.png

A helyes kézfertőtlenítés protokollja