Ajánlatkérés

JÁRVÁNYOK, VÍRUSOK

2020. február 05.

Védekezés a vírusok ellen

Védekezés a vírusok ellen

Bizonyára olvasott róla vagy hallotta környezetében, hogy Kínában egy addig ismeretlen járvány tört ki. A koronavírus globális veszélyt hordoz magában. A szélsőségesebb esetekben tüdőgyulladást is okozó vírus főként az idősebb emberekre, valamint a gyengébb immunrendszerrel rendelkezőkre lehet különösen veszélyes, de bárkit megbetegíthet.

A kezdeti tünetek nagyon emlékeztetnek az influenza által okozott tünetekre. Az influenzaszezon aktualitása, valamint a kezdetekben enyhe fejfájás és láz arra ösztönözheti az embert, hogy csupán 1-2 napra "dőlhet ki", és semmi folytatása nem lesz a dolognak. Ugyan hazánkban a vírus a legfrissebb hírek szerint még nincs jelen, de Európában már igen. Az egyre növekvő légiforgalom, valamint az országhatárok közötti ingázás kedvez a vírus terjedésének. Ezen okok miatt sajnos előbb vagy utóbb hazánkban is elkerülhetetlen, hogy felüsse a fejét a kór. Abban az esetben, ha az ember elkapja a vírust az orvosok szerint akár két hétig is tünetmentesen fertőzhet. Ez egy aktív személy esetén beláthatatlan következményekkel járhat. Ezen okok miatt jelen időszakban kiemelten fontos, hogy a legjelentéktelenebbnek tűnő rosszullét is megérjen egy rövid vizitet az orvosnál.

KXlupyxI1HZxLXNGQ74hZJTnx6mUzxzgRezyn3Gr.jpeg

A vírus felnagyított képe

A szájmaszkok viselése valamelyest csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapjuk a vírust, de ez bizonyítottan az csak a betegeken hatékony igazán. A rendszeres kézmosás, valamint kézfertőtlenítés viszont jelentősen csökkentheti a kockázatokat.

Tájékoztassák a visszaérkező munkavállalókat a koronavírus-fertőzés tüneteiről és a megelőzés lehetőségeiről, helyezzenek ki kézfertőtlenítő adagolókat és szereket – ezt javasolja a Nemzeti Népegészségügyi Központ a hazai munkáltatóknak. Forrás: https://index.hu/gazdasag/2020/02/03/kinai_koronavirus_nemzeti_nepegeszsegugyi_kozpont_megelozes_ovintezkedes_munkaltatok/

Vissza

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Minden jog fenntartva 2024

A weboldalt a Livestudio csapata készítette.