Az eszköz- és felületfertőtlenítés fontossága

2020-02-05 16:20:05 26

Az eszköz- és felületfertőtlenítés fontossága

2020-02-05 16:20:05 26

 

Manapság a fejlett országok orvoslásában mindenhol alapfeltétel az orvosi eszközök tisztán tartása. Az influenzaszezon, valamint egyéb járványok lefolyása közben rendkívül fontos dolog a fertőtlenítés, valamint eszközeink tisztán tartása. 

 

 

A fertőtlenítéssel a legtöbb ismert mikroorganizmust elpusztíthatjuk, vagy olyan szintre csökkenthetjük az életképességüket, mellyel már alkalmatlanok arra, hogy fertőzzenek, gyulladást és bármilyen szövődményeket okozzanak. Két féle fertőtlenítést alkalmazhatunk a mindennapokban, az egyik az alkoholos fertőtlenítés, valamint az alkoholmentes fertőtlenítés. 

 

Az alkoholos fertőtlenítés az egyik legelterjedtebb megoldás, termékeink közül a Mikrozid AF Liquidet tudjuk javasolni, az egyik legjobb lehetőség a felületek és gyógyászati eszközök fertőtlenítésére

 

Abban az esetben, ha alkoholérzékeny felületet kell fertőtlenítenünk, akkor az Universal Wipes nedves törlőkendő megfelelő megoldás lehet, mely alacsony alkoholtartalmú oldattal van impregnálva, így nem bántja az alkoholérzékeny felületeket.