Automata kézfertőtlenítő otthonra? Mivel tud többet egy ilyen gép mint a sima szappanadagoló?

2020. március 23.

Manapság a kezek modern fertőtlenítése már nem csak a cégek és irodák számára elérhető és szükséges, hanem otthonunkban is. Természetesen a járvány miatti igény fokozatosan emelkedik az ilyen jellegű higiéniai eszközökre, de nem csak emiatt hasznos. Az alapos szappanos kézmosás ugyan eltávolítja a kórokozók jelentős részét, de sajnos a legtöbb szappan nem képes azok elpusztítására. A kézfertőtlenítő szerek viszont nem csak lemossák, hanem el is pusztítják a vírusokat is. A koronavírus a burkos vírusok családjába tartozik, amelyeknek az elpusztítása a felületeken (köztük a bőrön is), viszonylag könnyen véghezvihető. Többféle fertőtlenítési mód állhat rendelkezésre, de az egyik leghatékonyabb azon készülékek kategóriája, mely nem igényel manuális adagolást, hanem a gép érzékelve a kezet automatikusan adagolja a beletöltött kézfertőtlenítőt. Ez azért hasznos, mert semmilyen módon nem szükséges érintkeznünk az adagolóval. A legmodernebb készülékek már akkumulátorral és hálózati áramforrással is működtethetők, esetenként még az adagolási mennyiéget is megváltoztathatjuk.

Ha meg kell fognunk a fertőtlenítő készülék adagolókarját, amivel a fertőtlenítőt adagoljuk, az már sajnos egy elég komoly fertőzési rizikó is lehet, mivel előttünk jó pár ember érintkezhetett már a készülékkel ezért, ha ilyen eszközt használunk és nem automata szenzoros készüléket, igyekezzünk könyökkel működtetni.

Miért fontos otthon is a professzionális kézfertőtlenítés?

Példa, hogy ha valaki kontaktlencsét visel, az otthoni körülmények között is érdemes a lehető legtisztább kézzel szükséges a szemébe nyúlnia, mert sajnos léteznek baktériumok, amelyek sokkal ellenállóbbak a szappannal szemben. De ugyan ez igaz lehet akkor is, ha újszülött, vagy beteg, gyenge immunrendszerű családtag tartózkodik köreinkben.

Stílusos érintésmentes adagolóinkat megtekintheti ITT